Corona update 13 oktober 2020

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk: voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, amateursportcompetities worden stilgelegd. Dus wel hardlopen maar geen dubbelspel tennis.


Corona update 29 september 2020

Er zijn landelijk maatregelen aangekondigd die gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Belangrijkste maatregelen

  • Alle sportkantines en horecagelegenheden bij sportaccommodaties worden gesloten. Dit geldt ook voor commerciële horecagelegenheden.
  • Naast trainingen zijn evenementen, toernooien en wedstrijden toegestaan, zowel binnen als buiten. Hier mag geen publiek meer bij aanwezig zijn. Begeleiders van de uitspelende ploeg, mogen er wel bij zijn, behalve bij de zwembaden. Hier is helemaal geen publiek toegestaan.
  • In de centrale hal van de zwembaden en op andere plekken waar veel bezoekers bij elkaar komen wordt ten zeerste aangeraden om een niet-medisch mondkapje te dragen.
  • Douchen en omkleden kan nog steeds wel bij de sportaccommodaties als sporters zich aan de geldende afstandsregels houden. Bij de zwembaden is douchen niet mogelijk, omkleden wel.
  • Sportbeoefening is uitgesloten van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Het is dus de bedoeling dat sporters na het sporten de accommodatie zo snel mogelijk verlaten.

START NIEUW SPORTSEIZOEN EN UPDATE CORONAMAATREGELEN

 

Vanaf 24 augustus start er een nieuw (sport)seizoen voor het onderwijs en binnen- en buitensportverenigingen. Een goed moment om alle gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties te herinneren aan de protocollen rondom het coronavirus, regels voor de horeca en de laatste stand van zaken rondom de steunmaatregelen.

Naast de informatie in deze nieuwsbrief willen we alle sportaanbieders en leden wijzen op de basisregels van de Rijksoverheid. Die blijven heel belangrijk. Voor sporters van 18 jaar of ouder geldt een afstandseis van 1,5 meter van anderen, behalve tijdens normale beoefening van de sport. Lees meer hierover op de website van de Rijksoverheid en in het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF.

Let op: als de maatregelen veranderen, dan passen wij dit aan op eindhovensport.nl/corona

Ook in deze bijzondere tijd wensen we alle sportaanbieders en leden een succesvol en sportief seizoen!

 

SPORTHALLEN EN GYMZALEN

 

Vanaf maandag 24 augustus zijn alle sporthallen en gymzalen weer open voor bewegingsonderwijs en sportgebruik. Stel een corona-verantwoordelijke (lees de taken en regels) aan en houd je aan de gemeentelijke voorzorgsmaatregelen. Kleedruimtes en douches mogen gebruikt worden (volgens de actuele afstandseisen). Volg de aanwijzingen van het personeel en de instructies in de accommodatie. Desinfectiemateriaal is aanwezig in alle accommodaties en er wordt 1 keer per dag schoongemaakt.

 

HORECA

 

Voor de horeca heeft het kabinet recent de maatregelen aangescherpt. Ook sportkantines (en eventuele buitenterrassen) vallen hieronder. Concreet betekent dit dat bezoekers vooraf of bij aankomst moeten reserveren, dat hun gezondheid wordt geverifieerd, dat zij een zitplaats krijgen toegewezen en dat zij worden gevraagd om hun contactgegevens beschikbaar te stellen. Lees meer hierover op de website van de Rijksoverheid en in het protocol van Koninklijke Horeca Nederland.