De sport

 

Dynamictennis is een nog jonge sport die zo’n 25 jaar geleden is ontstaan vanuit het tafeltennis. De oorsprong ligt in Midden Nederland waar men binnen een tafeltennis-vereniging op zoek was naar een mogelijkheid om ook kinderen, waarvoor een tafeltennistafel nog wat hoog was, met speciale hulpmiddelen deel te laten nemen aan deze sport.

Zo is er bedacht dat het wellicht leuk was om in plaats van een tafel eens met zeer licht materiaal (racket en balletje) te spelen op een vlakke vloer in de vorm van een badmintonveld. Uit dit initiatief is een nieuwe, geheel eigen sport ontstaan die ook voor ouderen erg leuk en attractief is om te spelen: Dynamictennis. Het woord zegt het al: een dynamische vorm van tennis. Gespeeld met tafeltennis spelregels.

Kenmerkend zijn de lichte materialen waarmee gespeeld wordt. Het speciale racket houdt het midden tussen een badmintonracket en een tennisracket. Licht van gewicht en heel gemakkelijk te hanteren. De speelbal is een zgn “foam-bal” van 15 tot 17 gram. Ook bijzonder licht dus, waardoor blessures (zoals de beruchte zgn. tennis-arm) nauwelijks kunnen voorkomen. Integendeel. Er zijn tennistrainers die dynamictennis graag gebruiken om geblesseerde tennissers te laten revalideren.

 

Geleidelijk aan heeft Dynamictennis zich ontwikkeld tot een sport die veel door “senioren” wordt beoefend. Dit heeft natuurlijk te maken met de lichte materialen maar ook met het feit dat de sport makkelijk te leren is, zeker voor mensen die ooit tennis of badminton hebben gespeeld. Blessures komen nauwelijks voor en toch is de sport heel dynamisch, snel en beweeglijk. Dat maakt dynamictennis zeer aantrekkelijk voor mensen die graag wat aan hun conditie willen doen en die daarvoor een leuk spel in clubverband zoeken. Want spelen in clubverband, op vaste tijdstippen en met leeftijdsgenoten, is extra motiverend en voor veel mensen net het steuntje in de rug om wekelijks echt aan hun conditie te werken.

Dynamictennis is een sport voor zowel dames als voor heren en kan heel goed gemixed worden gespeeld. Bij Dynamictennis Maasgouw hebben we zelfs meerdere echtparen als lid. En die genieten elke week dus dubbel!

 

Voor meer info over de sport, de geschiedenis, het materiaal, de spelregels en de verschillende speelklassen surf naar de site van DynamicTennis Bond Nederland

 

Dynamictennis……….dat speel je voor je plezier!

www.dynamictennis.com